Waar buikdansen precies is ontstaan, dat is niet met 100% zekerheid te achterhalen. De cultuur in India, Afrika, het Midden-Oosten en Verre Oosten zijn wel van grote invloed geweest op het ontstaan van de buikdans. Ook weten we dat het een van de oudste dansen is die er op de wereld bestaat.
Er wordt nog vaak gedacht dat buikdansen een dans is om mannen de verleiden. Dit is echter niet correct en de dans heeft dan ook zeker geen erotische achtergrond. Buikdans was vroeger vooral een ode aan de natuur, maar ook aan de vruchtbaarheid van de vrouw. Er gaan ook geruchten rond dat buikdansen oorspronkelijk werd ingezet als voorbereiding op een bevalling. Het zou de heupen losmaken en helpen bij de bekkenstabiliteit.
In de 19e en 20ste eeuw kwam de westerse wereld in aanraking met het buikdansen. Deze westerlingen hebben de dans toen ‘buikdans’ of ‘bellydance’ genoemd; met name omdat de bewegingen met buik zo prominent aanwezig waren.
Lijkt bellydancing jou wel wat? Of ben je telkens mateloos geïnteresseerd in de dansen die Bollywood-actrices op tv uitvoeren? Dan is buikdansen wat je zoekt. Ga op zoek naar een dansschool bij jou in de buurt en maak de Shakira in je los. Tijdens het buikdansen leer je nieuwe vriendinnen kennen; gezellig met vrouwen onder elkaar. En niet geheel onbelangrijk: door het buikdansen krijg je een extra dosis zelfvertrouwen. Deze oriëntaalse dans is sierlijk, betoverend en een tikkeltje sensueel.
Als je van jezelf niet zulke losse heupen hebt, dan zorgen de opzwepende deuntjes er wel voor. Een goede dansschool voor buikdansen zorgt ervoor dat je je nóg vrouwelijker voelt. Uitleg, nadoen, met elkaar dansen, improviseren en choreografie horen er allemaal bij. Geïnteresseerd in leuke buikdanslessen? Vind dan snel een dansschool bij jou in de buurt en begin vandaag nog met buikdansen!